Sexleven.p65

Evolutionair gezien is voortplanting en voortplantingscapaciteit erg belangrijk anders zou de soortuitsterven. Voortplantingsdrift en een ‘productief’ seksleven is vanuit dat perspectief gezien niet alleennatuurlijk, het is zelfs noodzakelijk.
Problemen op dit gebied kunnen (zowel bij vrouwen als bij mannen) worden veroorzaakt door alcohol,medicatie, hormonale verstoringen (diabetes, hypothyroïdie, verhoogde prolactinespiegels, verhoogdeoestrogeenspiegels), neurologische klachten (MS), arteriosclerose, vasculaire problemen,depressiviteit, performance angst en/of stress. Arteriosclerose van de penis arterie wordt zelfs in 50%van de gevallen gezien als de primaire oorzaak van potentiestoornissen bij mannen (JAMA, 1993).
Hormonaal evenwichtVoor een optimaal seksleven is een hormonaal evenwicht noodzakelijk. De verhoudingen oestrogeen :progesteron : testosteron moeten kloppen. Elk hormoon heeft zijn eigen kwaliteiten op de libido schaal.
Oestrogeen werkt sterk libido-verlagend, zowel bij vrouwen als bij mannen. Progesteron werkt libodo-verhogend voor vrouwen, testosteron werkt libido-verhogend bij mannen.
Progesteron is een voorloper met een eigen functie. Uit progesteron kan het lichaam zowel oestrogeenals testosteron maken. Ook cortisol (stress) en aldosteron (vocht en mineralen huishouding) wordt uitprogesteron gemaakt. Maar: op is op. Als er veel ‘vraag’ is aan de onderkant gaan progesteron spiegelsdalen waardoor het evenwicht oestrogeen : progesteron scheef gaat lopen.
Testosteron is ook een voorloper. Hieruit kan het lichaam oestrogeen (estron) en di-hydro-testosteron(DHT) maken. DHT is de werkzame stof die je nodig hebt voor ‘performance’.
Oestrogeen is er in meerdere soorten. Estradiol, estron en estriol. Om het makkelijk te maken: estradiolmoet worden omgezet in estron en daarna in estriol. Deze omzetting vindt plaats in de lever. Estron kanworden geproduceerd door vetweefsel. Estriol is feitelijk de werkzame stof die je nodig hebt (dezewerkt neuroregeneratief en anti-kanker). Estradiol en estron (de voorlopers) veroorzakenoestrogeendominantie problemen (en kanker). Omzettingsproblemen geven ook onherroepelijk‘performance’ problemen.
Uit onderzoek blijkt dat 52% van de mannen boven de leeftijd van 40 jaar in meer of mindere mate erectiestoornissen heeft. Je kunt natuurlijk zeggen: dat hoort er dus blijkbaar bij, maar je kunt je ook afvragenof dat wel zo ‘natuurlijk’ is.
Kijk je naar andere onderzoeken dan valt op dat naarmate de man ouder wordt, hij hogere oestrogeen spiegels krijgt. Een man van 55 met overgewicht maakt zelfs méér oestrogeen dan een vrouw van 55zonder overgewicht. In overzicht de ratio: Niet alleen mannen, ook het merendeel van de vrouwen blijkt te kampen met een oestrogeen dominantiewaardoor de verhouding oestrogeen : progesteron scheef loopt. Hoge oestrogeenspiegels verlagenbovendien de progesteron spiegels waardoor de boel nog meer uit evenwicht raakt.
Factoren die testosteron verlagen zijn overgewicht, insulineresistentie (waardoor ook prolactinespiegelsstijgen), hoge prolactine en lage dopaminespiegels, eiwit tekort en medicijn gebruik (meer dan 200medicijnen hebben deze bijwerking). Berucht zijn de volgende: anti-depressiva, anti-histaminica,bloeddruk verlagers, chemotherapeutica, diuretica (plaspillen), narcose, sedativa enmaagzuurremmers. Bovendien werken progestagenen uit de pil ook testosteron verlagend.
Factoren die oestrogeen verhogen zijn overgewicht, insulineresistentie (waardoor ook prolactinespiegelsstijgen), suiker, alcohol, zink en jodium tekorten, hypothyroïdie (waardoor ook prolactine spiegelsverhoogd worden), lage dopaminespiegels en natuurlijk hormonale anti-conceptie middelen (pil,hormoonspiraal).
De bedreigingen en kansen in dit proces:Een insulineresistentie geeft ongewenste hormonale verschuivingen. De boel wordt er ‘oestrogener’van. Een insulineresistentie wordt veroorzaakt door geraffineerde koolhydraten (suiker, graan).
Bovendien worden receptoren minder gevoelig bij een A, D, DHA en zink tekort. Pas het voedingspatroonaan: verminder suiker (frisdrank, snoep, koek) en verminder graan (brood, muesli, pizza, pasta, rijst),verhoog de eiwit inname (vis, vlees, ei, noten) en verhoog de groente en fruit inname. Start met eensuppletie van levertraan, visolie en zink.
Vetweefsel produceert oestrogeen. Spierweefsel produceert testosteron. Het meest effectief is dus devervanging van vetweefsel door spierweefsel. Gebruik (meer) je spieren en voer gewichtstraining inwaarbij veel herhalingen met weinig gewicht beter werkt dan een paar keer veel gewicht liften.
Jodium, zink en selenium zitten met name in vis, schaal en schelpdieren en zeewier. Een tekort verhoogdniet alleen de oestrogeen aanmaak maar werkt ook een hypothyroïdie (schildklier onderfunctie) in dehand. Bovendien zijn deze drie mineralen nodig voor de aanmaak van testosteron en de functie enwerking van de mannelijke geslachtsorganen.
Oestrogeen wordt omgezet (en onschadelijk gemaakt) door je lever. Het proces wordt uitgevoerddoor eiwitten – een eiwittekort geeft onherroepelijk afbraakproblemen (Kappas, 1983). Bij het proceszijn Sirtuïnen betrokken. Sirtuïnen zijn B3 afhankelijk. Ze worden gestimuleerd door resveratrol (rodewijn), bioflavonoïden (groente en fruit) en calorie restrictie.
Uit onderzoek blijkt dat suiker en E621 (MSG, smaakversterker) het oestrogeen metabolisme (=afbraak)onderdrukt, net zo als vitamine E en B6 tekorten. Vezels uit groenten en fruit, leden uit de brassicafamilie (kolen) en een vitamine B complex bevorderen de afbraak.
Bioflavonen, in en net onder de schil van (met name biologische) groenten en fruit remmen deoestrogeen aanmaak. Gewasbeschermingsmiddelen (niet biologische groenten en fruit) en hormonengebruikt in de bio-industrie (om de productie te versnellen) verhogen de oestrogeen spiegel. Bovendienbevatten zuivelproducten zoals melk, kaas en yoghurt ook veel oestrogenen. Gebruik zoveel mogelijkbiologische spullen, sluit zuivel uit en kies wild vlees in plaats van ‘kilo-knallers’.
Dopamine wordt gebruikt om prolactine ‘af te vangen’. Hoge prolactine spiegels verlagen zo dopaminespiegels. Dopamine heeft alles te maken met willen en motivatie (je hebt er zín in en je hebt een keus). Bijmoeten (je wordt ‘gedwongen’ en je hebt geen keus) gaan je hersenen meteen over op serotonine.
Tot slot: de grondstof voor het maken van steroïdhormonen is cholesterol. Dit goedje maak je uit/vanvetten. Een vet-arm dieet en/of cholesterol verlagende medicatie of margarines hebben (in negatievezin) invloed op progesteron en testosteron spiegels. Voer de hoeveelheid goede vetten (olijfolie,kokosvet, reuzel, ossenwit, visolie) op in de voeding en vervang cholesterol verlagende margarinesdoor roomboter. Eén van de bekendste ‘bijwerkingen’ van statines is impotentie en frigiditeit. Probeerje cholesterol spiegel op een natuurlijke manier te reguleren (als dat al überhaupt nodig is).
Opwinding en ‘resultaat’Sexuele processen worden aangestuurd door de hersenen. Deze staan seksuele opwinding toe of niet.
Onder invloed van de parasympaticus wordt acetycholine geproduceerd. Deze neurotransmitterstimuleert endotheelcellen in penis en vagina tot de omzetting van arginine in NO (stikstofoxide).
Tegelijkertijd zetten parasympatische zenuwcellen in penis en vagina ook NO vrij. NO stimuleert deEndotheel Derived Relaxing Factor (EDRF) en laat de gladde spieren in penis en vagina ontspannen.
Hierdoor lopen ze vol met bloed. Een erectie bij de man en een verhoogde doorbloeding en productievan vocht bij de vrouw zijn vervolgens het resultaat.
Een sympatische activatie (onder invloed van stress of koude) zorgt voor het samentrekken van degladde spieren waardoor het bloed er uitgeperst wordt. Een ‘ontspannen’ penis en vagina zijn dan hetresultaat.
De bedreigingen en kansen in dit proces:Sirtuïnen spelen een rol bij de functie/werking van genoemde endotheelcellen. Sirtuïnen zijn B3afhankelijk. Ze worden gestimuleerd door resveratrol (rode wijn), bioflavonoïden (groente en fruit) encalorie restrictie (minder maar vooral anders eten).
Acetylcholine is nodig voor de stimulatie van arginine en wordt alleen geproduceerd als deparasympaticus actief is. Stress en prestatiedrang maken de productie onmogelijk. Bamboescheuten,paddestoelen en pompoen stimuleren de aanmaak van acetylcholine. Ginkgo Biloba remt de afbraakvan acetylcholine.
Nachtschades (aardappel, aubergine, paprika en tomaat) verlagen de productie van acetylcholine.
Nicotine (roken) bezet acetylcholine receptoren en verstoord de functie ervan.
Arginine wordt omgezet in NO met behulp van B3 en ijzer. Arginine bronnen zijn: eieren, vis, wild,gevogelte, vlees, noten. B3 bronnen: lever, vis, wild, sesamzaad, olijven, eieren, avocado’s. IJzerbronnen:vlees, vis, groene groenten. De ijzeropname wordt verbeterd door vitamine C (fruit) en significantverminderd door melk en melk producten.
De Endotheel Derived Relaxing Factor (EDRF) wordt ondersteund door thiol- of zwavel substanties(vis, vlees, eieren, kool, ui, knoflook) en cysteïne (vis, vlees, eieren, noten).
EDRF/NO wordt beschermd door Super Oxide Dismutase (SOD) een enzymsysteem wat zink afhankelijkis. EDRF/NO wordt beschadigd door een hoge vrije radicalen druk. Dus hop: anti-oxidanten erin.
NO spiegels worden verhoogd door pycnogenol (pijnboompitten), OPC’s (druivenpitten) en PanaxGinseng.

Source: http://www.evenwijs.nl/kenniscentrum/Seksleven%20I.pdf

Perusohje potilaan kohtaamisesta, ensiarviosta ja täsmenne…

Tarkastanut ja hyväksynyt: Jarkko Nurminen, ensihoidon Jarkko Nurminen,ensihoidon vastuulääkäri, PKKSPerustason sairaankuljetuksella tarkoitetaan potilaan hoitoa jakuljetusta, jossa on riittävät valmiudet valvoa ja huolehtia potilaastasiten, ettei hänen tilansa kuljetuksen aikana odottamatta huonone jamissä on mahdollisuus aloittaa yksinkertaiset henkeäpelastavattoimenpiteet. Pohjoi

Gem document

Autoedizione ristampa maggio 2011 — www.cherini.eu Le notizie delle efferatezze senza eguali e delle stragi che arrivano dalla Bosnia nella guerra aperta da Serbi eCroati richiamano alla memoria luttuosi fatti avvenutianche nel passato, di cui gli “Slavi del sud” si sono piùvolte macchiati distinguendosi, quando si scatenano, persanguinarietà e crudeltà d’ogni genere e rivelando

Copyright © 2010 Medicament Inoculation Pdf